Wie ben ik, wat doe ik


Wie ben ik?


Mijn naam is Kees van de Vooren, woon in Friesland bij Heerenveen en ik ben Vrijetijds-Fotograaf en doe daarnaast Portretfotografie en Makelaardijfotografie.


Al vrij jong had ik iets met fotografie en heb dan ook al vele camera’s versleten.

Sinds ik niet meer werk, is mijn hobby mijn passie geworden en is mijn algemene- en  technische kennis enorm toegenomen. Heb meerdere cursussen gevolgd, zoals bv. Portret- & Model, Studiofotografie, etc.


Bij Fotoclub Heerenveen (waar ik voorzitter van ben) heb ik geleerd beter naar foto's te kijken, te beoordelen, sterke en zwakke elementen te onderscheiden, hoe is een compositie opgebouwd, etc. Deze kennis heeft het voordeel dat ik al kritisch ben bij het maken van opnames.


Achtergrond informatie werkervaring:

Na mijn studie, ben ik bij Monumentenzorg werkzaam geweest. Het vak restaureren heb ik hier geleerd en Monumentale bouwkunst, waar dan ook, blijft mij fascineren.

De laatste 12 jaar van mijn werkloopbaan was ik bouwkundig Projectleider bij een grote woningbouwcorporatie in Friesland.


Reizen is voor mij en mijn vrouw een middel om cultuur en natuur te beleven.

Hierbij komt dan ook veel op mijn pad wat het fotograferen waard is. Vandaar dat naast Portret- & Modelfotografie en Makelaardij-fotografie mijn interesses in fotografie heel breed zijn. Mijn Portfolio laat dit dan ook zien.

Wat doe ik?

Praktijkcursussen die ik heb gevolgd zijn o.a.: Daglichtfotografie, Portret- & Modelfotografie en Studiofotografie 1 + 2. Mijn kennis in fotografie, maar ook het werken met studioapparatuur is hiermee enorm toegenomen.

Als lid van Fotoclub Heerenveen weet ik hoe ik naar foto's moet kijken. Wat zijn bv. sterke of zwakke beeldelementen in een compositie, hoe is een foto ingekaderd, etc.

 

Portret- & Modelfotografie, familieportretten:

Ik denk dat hierin mijn grootste passie ligt. Echt fantastisch om te doen. Werken met mensen samen met de bijkomende techniek, maakt dit tot een zeer boeiende en plezierige bezigheid. Ik probeer hierbij emotie, sfeer en spontaniteit vast te leggen.

Afhankelijk van de locatie, kan achtergronddoek toegepast worden. Hierbij gebruik ik een studioflitsset met grote softboxen, een bijzetflitser e.d.

Soms is het gebruik van bestaande achtergrond(en) te verkiezen boven het gebruik van achtergronddoek. Hierbij kan invallend daglicht voor een bepaalde sfeer zorgen.


Wil jij van jezelf een fotoshoot, of samen?

Onder “Fotoshoot" vind je meer informatie, of neem gewoon contact op. 

Daar ik met pensioen ben, doe ik dit bijna gratis. 


Makelaardij fotografie:

Moet je Woning verkocht worden? Dan heb je goede belichte foto's nodig om op Funda te plaatsen. Met betere heldere foto's en juiste belichtingen (zowel binnen als buiten) wordt de woning sneller en makkelijker verkocht. Dit bespaart dus uiteindelijk tijd en geld. 

Dit soort foto's kan ik voor je maken.

Meer informatie bij "Makelaardij fotografie" en voor voorbeeldfoto's onder PORTFOLIO bij "Makelaardij"


Bouwkundig advies nodig, of hulp bij het opleveren van uw nieuwbouwwoning?

Of wil je dat de nieuw- of verbouw vakkundig begeleid wordt? 

Ik kan je daarbij helpen. Kijk voor meer informatie bij BOUWKUNDIGE ZAKEN.

Onder "Wie ben ik ", vind je iets over mijn bouwkundige achtergrond.

Copyright © 2016 Kees van de Vooren Fotografie Heerenveen

Designed by N. Media 2016